torstai 8. kesäkuuta 2017

Villapaita perintölangoista

Minulla on kasoittain isoäidiltäni perittyjä lankoja, joista osa on vyötteettömiä mysteerikeriä, ja osa ihanan (ja kamalan) nostalgisia lankoja, joita ei vuosikymmeniin ole enää valmistettu. Isoäitini kuoli siis jo 1990 -luvun alussa, joten mistään viime vuoden tuotteista ei todellakaan ole kysymys, vaan ihan aidoista retrolangoista.

Yksi tällaisista retrohelmistä on Novita Victoria, jota varastossani on yhteensä melkein kilon verran kolmessa eri värissä. Novitan mukaan sitä valmistettiin vähän aikaa joskus 1980 -luvun puolivälissä, ja ilmeisen hyvä lanka se mummini mielestä oli, kun hän on sitä hamstrannut niin paljon. Minusta lanka on hieman hankala neuloa, sillä se ei ole tasapaksua, vaan sisältää eri kokoisia villanyppyjä, mutta toisaalta neulepinta on ihan kaunista kun vaan jaksaa pyörittää lankaa puikoilla.


Ihan vaan lankaa kokeillakseni neuloin siitä tyttärelleni villapaidan. Sen kummempaa ohjetta minulla ei ollut. Neuloin sekä vartalokappaleen että hihat pyörönä alhaalta ylöspäin, ja yhdistin kaikki lopulta edelleen pyörönä neuloen. Tyttäreni sai itse valita napit kaulukseen, ja hän halusi niistä eri väriset.




Lankaa tähän meni todella vähän, n. 150 grammaa, joten minulla on edelleen kauhea kasa tätä jäljellä. Mitähän siitä tekisi?

Ei kommentteja: