sunnuntai 20. elokuuta 2017

Rasavilli -sortsit

Kun ensimmäisen kerran näin näiden neulesortsien ohjeen Klompelompe -kirjassa, ajattelin heti, että nuo teen, vaikkakin olin aika varma, ettei villaisille sortseille ihan hirveän montaa käyttökertaa tulisi. Tämä kylmä kesä on kuitenkin mahdollistanut monien muutoin ehkä epäkäytännöllisten vaatekappaleiden pitämisen, ja nämäkin pöksyt ovat olleet niin ahkerassa käytössä, että ovat jo alkaneet hieman nukkaantua, kuten kuvissa näkyy. Sain nämä valmiiksi jo viime talvena, mutta en ole vain saanut otettua julkaisukelpoisia kuvia tätä ennen.




Lanka: Drops merino extra fine, paitsi nyörissä Novita Nalle
Menekki: kaikki värit yhteensä n. 100 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Ohje: Rasavilli -sortsit Klompelompe -kirjasta




Ja kuten yleensä, lapsi on saanut itse vaikuttaa värivalintoihin. En ehkä itse olisi valinnut keltaista nyöriä, mutta eipä nämä minun käyttöön tulleetkaan. Ensi kesäksi aion tehdä vastaavat jostain puuvillapohjaisesta langasta.

4 kommenttia:

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Tänä kesänä on kyllä saanut mukavasti tuuletettua kaikkia muuten niin epäkäytännöllisiä villa-asuja :D

Marjo / Väärät värit kirjoitti...

Niinpä! On ollut kyllä ihan neulojan kesä. :)

Pipo-otus kirjoitti...

Hauskat sortsit! :) Tänä kesänä tosiaan on varmaan ollut ihan oiva asuvalinta. Ja mie oisin ehkä iteki valinnu keltasen nyörin, kiva yksityiskohta! ;)

Marjo / Väärät värit kirjoitti...

On se kyllä ihan kiva yksityiskohta nyt kun silmä on siihen tottunut! :) Ehkä pitäisi useamminkin laittaa vähän eri värejä kuin mitä ekana tulisi mieleen.